Wat doet een Trouwfotograaf uit Limburg in deze tijden…

Wat doet een Trouwfotograaf uit Limburg in deze tijden…

2020 / 2021

Tja, wat doet een trouwfotograaf uit Limburg in deze tijden…Waar ik vorig jaar nog 28 bruiloften mocht fotograferen in Limburg maar ook ver daarbuiten, zijn het er dit jaar maar vier. En de rest van de bruiloften? die zijn allemaal verplaatst naar 2021. Dat betekent dat de agenda van 2021 al aardig vol loopt. Dus mochten jullie nog willen gaan trouwen in 2021, wacht dan vooral niet te lang met het vastleggen van jullie favoriete locatie, trouwfotograaf, taartenbakker en noem maar op. In 2021 zal er namelijk heel veel getrouwd gaan worden. Maar terug naar 2020, want dat is in tegenstelling tot 2021 dan een uitermate rustig jaar. Dus mocht je me willen boeken voor 2021 of 2022…. https://ontwikkeling2.orangegorilla.nl/contact/

En wat doe ik dan in deze rustige tijden, nou eigenlijk heel veel. Toen in maart Nederland deels op slot ging was ik in de eerste plaats thuis voor Finn en Mees. De scholen waren dicht, dus Finn (onze dochter van zes) en Mees (ons boefje van drie) waren thuis. Naar opa & oma gaan zat er op dat moment ook niet in. Heidi, mijn vrouw werkt in de zorg dus die mocht en moest gewoon doorwerken. Dus de eerste weken heb ik vooral heel veel genoten van onze kinderen. Kilometers hebben we gewandeld met de bolderwagen door de bossen in Baarlo. Wij hebben dan ook het geluk dat we de deur uitstappen en na pakweg 400 meter het bos in lopen. Inmiddels ken ik ieder paadje in de bossen. En tussendoor….in samenspraak met bruidsparen de bruiloften verplaatsen naar 2021.

Vanaf het moment dat Finn en Mees weer naar school gingen, opa & oma weer in beeld kwamen, kreeg ik ook weer tijd om te gaan werken. Mijn nieuwe kantoor aan huis was net gereed dus in ieder geval had ik een heerlijke omgeving om in te kunnen werken. Natuurlijk baal ik dat er dit jaar maar een paar bruiloften doorgaan, begrijp me niet verkeerd, ik snap de bruidsparen die hun bruiloft verplaatst hebben volkomen hoor 🙂 Maar van de andere kant gaf me dit ook de tijd en ruimte om me te richten op de andere aspecten van – Ivar fotografie -. Datgene wat er vaak alweer snel bij inschiet op moment dat je heel hard aan het werk bent.

Marketing / Branding / SEO

Marketing, branding en SEO staan eigenlijk altijd standaard op mijn to-do-lijstje, maar vaker ook zonder dat ik ze echt kon afvinken. De eerste stap was mijn website beter inrichten met het oog op SEO. Als fotograaf denk ik in ‘beelden’ dus ik weet heel goed hoe mijn website eruit moet zien, maar om hem dusdanig in te richten dat ie voor Google ook aantrekkelijk is, is een ander verhaal. Dus daar heb ik hulp bij gevraagd. De eerste grote stap om mijn website op dit vlak beter te maken is in ieder geval gezet, voor de rest zal ik er vooral zelf aan moeten geloven. Wat een feest….dus niet 🙁

Wat betreft de branding, daar was ik al langer mee bezig. In eerste instantie mijn website die datgene moet uitstralen wie ik ben, en waar ik heel tevreden over ben. Kleine voetnoot; Met hele grote dank aan mijn vriend Niels die telkens mijn website weer maakt, aanpast en veranderd op moment dat ik weer eens wat anders wil. Want bedenken hoe het eruit moet komen te zien, dat lukt wel, maar om het zo ook te maken, dan heb ik toch echt de hulp van Niels nodig. Gelukkig heb ik in de jaren wel de basis geleerd, dus de kleine aanpassingen kan ik wel zelf.
Maar terug naar de branding, zoals al gezegd is mijn website de basis, maar dan wil ik mijn brochure in dezelfde stijl dus de afgelopen tijd is deze ook weer herzien.
Na jaren een redelijk standaard visitekaartje te hebben gehad, is deze dan nu ook eindelijk een heel persoonlijk kaartje geworden. Ik wou graag een kaartje wat uitstraalde wie ik ben, getekend, en een beetje chaos. Heel blij mee. Inmiddels is dit ook mijn logo voor mijn social media, als instagram & facebook.

Mijn bedankkaart was al in dezelfde stijl, dus inmiddels heb ik nagenoeg al mijn aspecten in dezelfde stijl. Mijn branding dus. De komende tijd ga ik nog goed uitzoeken hoe ik mijn instagram -ivar_fotografie- er uit wil laten zien. Want op dit moment staat daar nog alles door elkaar. Van bruiloften tot interieur, van persoonlijke foto’s tot food. Naast mijn specialisatie als trouwfotograaf ben ik namelijk ook interieurfotograaf. Hiervoor maak ik reportages voor woonbladen zoals vtwonen, seasons, libelle en noem maar op. Al deze soort foto’s door elkaar is natuurlijk een beetje chaos. Dus hier moet ik nog wat op gaan bedenken.

Cursussen

Daarnaast heb ik me afgelopen periode bezig gehouden met het verbeteren van mijn cursus fotografie, en wil ik deze nog beter gaan maken. Gelukkig ben ik wel weer kunnen starten met het geven van deze cursussen. Zij het in beperkte mate zodat ik kan voldoen aan de covid-19 richtlijnen. Maar het is weer leuk om anderen enthousiast te maken voor fotografie en ze hierin wat kan leren.

Al met al heb ik ondanks het gemis van de bruiloften razend druk. Continu wil ik alle aspecten van mijn bedrijf verbeteren….dus nog werk genoeg…en dat zal ook altijd zo blijven. Maar ik verlang stiekem toch wel naar hetgeen ik het liefste doen, fotograferen. Ik geniet dan ook volop van de bruiloften die er staan dit jaar, en kijk alweer reikhalzend uit naar de bruiloften van 2021.

Hiermee een klein inkijkje in datgene wat een trouwfotograaf uit Limburg, Baarlo om precies te zijn, doet in deze tijden.