Trouwen bij Galerie de Hoeve

Trouwen bij Galerie de Hoeve

 

Bas & Shona trouwen dit voorjaar in Venlo. Een bruiloft met een Schots tintje. Tja, en als je dan zelf verrukt bent van Schotland en nog meer van hun ‘Gouden Godendrank’, dan is het feest. Bas & Shona zijn geen onbekenden van mij, ik ken hen beide van de scoutinggroep waar ikzelf jarenlang actief ben geweest en waar ik mijzelf nu nog steeds mag rekenen tot erelid. Tof toch.

 

 

De dag startte bij Bas & Shona thuis waar Shona samen met het gebruikelijke gezelschap was, moeders, vriendinnen, kapster. You Know. Een heerlijke ongedwongen voorbereiding. Nadat Shona haar ‘Keltische broche’ op de trouwjurk had gedaan als finishing touch is het wachten, wachten en wachten….op Bas. Bas gek van alles wat vier wielen heeft, komt zijn aanstaande natuurlijk in een Rolls Royce ophalen. Ik tuf alvast in mijn Cactus vooruit om in ieder geval klaar te staan als Bas & Shona het stadhuisplein in Venlo opdraaien. Want als bruidsfotograaf is het op een trouwdag hard werken. Enerzijds ben je continu alert op die mooie, unieke momenten die je wilt vangen. Anderzijds is het plannen en hollen van de ene plek naar de andere plek.

 

 

Maar op moment dat Bas & Shona komen aanrijden op het stadhuisplein staan de pipers en klaar om hun eerste schotse noten te laten klinken. Een prachtige ceremonie volgt in de Hertogkamer van het stadhuis in Venlo. Persoonlijk vind ik dit de mooiste binnenlocatie voor een trouwceremonie in Venlo. Het licht is prachtig en het bruidspaar zit temidden van hun gasten. Enigzins klein, maar daardoor wel heel intiem. Na de ceremonie en de gebruikelijke balkonscene verplaatst het hele gevolg zich naar Galerie de Hoeve. Nadat de champagne genaakt heeft en de bruidstaart is aangesneden vertrekt het bruidspaar samen met mij naar het Zwarte Water in Venlo.

 

 

Tijdens het maken van een bruidsreportage is het aan de ene kant spelen met licht als fotograaf, maar aan de andere kant vergt het veel van je creativiteit. Ik wil geen statische foto’s waar het bruidspaar naar de camera kijkt. Ik wil echte momenten, echte liefde vangen, ook tijdens de bruidsreportage. In dit geval zag ik een prachtige boom, althans wat er van over was. Opengespleten vanaf de grond, ik verwacht blikseminslag, prijkte het oranje ruwe hout de hemel in. Dit moest de foto gaan worden, stoer, anders, ruig, gaaf uhm….zoiets ja.

 

Na de bruidsreportage schoof het jonge bruidspaar aan bij het diner, en terwijl ikzelf een hapje zat te eten zag ik de lampen boven de bar. Daar kunnen we dadelijk wel wat gaafs mee gaan doen. Als je de bar met z’n lampen ziet hangen denk je niet meteen dat je daar een gave foto van kunt maken. Maar met een bruidspaar en wat extra flitslicht toevoegen kun je er toch iets gaafs van maken. En dan te bedenken dat het maar hele gewone lampjes boven een ‘niet de mooiste’ bar is.

 

Na nog een keer langs de Schotse lekkernijen te zijn gelopen…Shortbread & Fudge, en nog een keer erlangs….Shortbread & Fudge komt het feest langzaam op gang. De pipers hebben zich wederom van hun beste kant laten horen en de vader van de bruid zelf gedoopt met de naam Murray besluit dat de whisky ‘ Tullibardine The Murray’ zijn intrede moet doen. Helaas alleen voor de mannen in een quilt….en voor de fotograaf natuurlijk. Yesss…

 

 

De openingsdans van Bas & Shona volgt en het feest gaat echt los.Het was een trouwdag van begin tot einde waarbij ik als fotograaf het verhaal heb kunnen vertellen. Het verhaal van de trouwdag van Bas & Shona, want bruidsfotografie is ‘Storytelling’ en hoe mooi is het dan als je het hele verhaal in beelden kunt vertellen.

 

 

Bas & Shona, thanks dat ik jullie verhaal mocht vertellen.