My own dream Office…

My own dream Office…

Ruim 7 jaar geleden is mijn bedrijf Ivar Fotografie opgericht. In den beginne klein, maar uitgegroeid naar het bedrijf waarmee ik al mijn boterhammetjes verdien. Het eerste jaar drie bruiloften, afgelopen jaar bijna 30 bruiloften. En zoals mijn bedrijf is gegroeid, zo groeit mijn werkplek in al die jaren met me mee. In eerste instantie was mijn werkplek de spreekwoordelijke keukentafel. Deze is op den duur verruild voor een prachtige computerkast waar mijn bureau van maar liefst 160 cm uitschoof. Nu Finn en Mees ouder worden, vriendjes en vriendinnetjes komen spelen is een werkplek in de huiskamer niet heel praktisch. Vandaar dat we in januari van dit jaar zijn gestart met de bouw van een echt kantoor. Mijn eigen werkplek, mijn eigen stekkie.

En nu dik drie maanden verder in mijn kantoor helemaal gereed. En het is precies zo geworden als ik voor ogen had. Als interieurfotograaf voor nagenoeg alle woonbladen heb ik natuurlijk al veel inspiratie op kunnen doen. Mijn kantoor moest in eerste instantie praktisch zijn, een plek waar ik rustig kan werken, maar ook waar ik klanten kan ontvangen. En tot slotte een ruimte waar ik mijn fotografie cursussen kan geven. Dat is praktisch….maar het moest vooral ook een gaaf, tof en stoer kantoor worden.  Een Scandinavisch interieur, maar dan een klein beetje stoerder en bovenal persoonlijk. De kleur Steel en gold van Paintingthepast op de muren en een grijze robuuste vloer als basis. In mijn zoektocht naar een echt mooie uitschuiftafel, kwam ik uit bij de Machinekamer in Zaandam, De stoelen en het bureau zijn geïnspireerd op de oude schooltafeltjes en schoolstoelen. Ik vond ze meteen gaaf!

Tot slot persoonlijke spullen om neer te zetten en mijn eigen inspiratie….koffietafelboeken van inspirerende fotografen zoals Steve McCurry, Peter Lindbergh, Anton Corbijn, Stephen Vanfleteren en nog een paar anderen. Trots ben ik op de originele en gesigneerde foto’s aan de muur van verschillende fotografen, maar vooral van Steve McCurry. Nadat zeven jaar geleden mijn eerste opdracht het maken van een reportage in India en Nepal was, ben ik vooral verliefd geworden op India. Ooit ga ik een eigen fotoboek uitbrengen….over India. En tot die tijd bewonder ik de foto’s van Steve McCurry.