Kill your darlings

Kill your darlings

Binnen de bruidsfotografie kennen we een aantal awards. Ach, eigenlijk zijn er heel veel maar de Awards die er voor mij echt toe doen zijn: de Masters of Wedding Photography NL, BE & Lux, afgekort ‘de Masters en de Fearless Awards van Fearless Photographers.

Voor beide wedstrijden geldt dat maar een heel beperkt aantal foto’s die ingezonden worden daadwerkelijk een Award winnen. Dat maakt de kwaliteit van de award winnende foto’s ook meteen er hoog. De jury bestaat altijd uit drie gerenommeerde fotografen die afzonderlijk van elkaar hun favoriete foto’s kiezen. Pas dan als een foto door twee juryleden als favoriet bestempeld is wint de foto ook een Award. Tja, en de jury mag maximaal 5% van alle ingezonden foto’s een stem geven. Meestal ligt dit percentage in werkelijkheid nog veel lager.

Dus alleen de echte gave foto’s winnen een Award en dat maakt het meteen ook zo speciaal. Vandaar dat ik ook altijd erg vereerd ben als ik een Award mag winnen.

Maar het begint met je eigen selectie…welke foto’s ga ik insturen? Oftewel…Kill your Darlings.

Voor de komende inzendingen zit ik dan ook nog te twijfelen welke foto’s ik wel of niet ga insturen….de eerste in ieder geval zeker wel….want stiekem vind ik die wel heel gaaf!